Manuale, instucţiuni si idei

Rugaciune pentru dimineața de Florii pentru bunastare si noroc

Duminica de Florii este o sărbătoare anuala prin care comemorăm momentul, în care Isus a intrat în Ierusalim pe spatele unui asin. El a fost intâmpinat de mulțimi entuziaste care îi aruncau flori și ramuri de măslin și de finic. Această întâmpinare a fost însoțită de strigăte de bucurie și aclamații care îl proclamau pe Isus Hristos ca fiind împărat, cu expresii precum "Osana Fiului lui David!" și "Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel!". Pentru creștinii ortodocși, această sărbătoare este extrem de semnificativă, deoarece marcheaza singurul moment în care Isus a acceptat să fie recunoscut și aclamat public ca împărat. Odata cu Duminica Floriilor începe și Saptamana Patimilor, perioada in care preoții recomanda sa spunem câte o rugaciune in fiecare zi pentru binele lor si binele al celor dragi.  Una din rugaciunile, care trebuie rostite dimineata de Florii e: 
Read more

Rugaciune de Paste pentru iertarea pacatelor ( catre Mantuitorul Isus Hristos)

A spune o rugaciune de Paste este o tradiție religioasa importanta pentru mulți creștini, care sărbătoresc invierea Mantuitorului Iisus Hristos. Paștele este considerat cea mai importantă sărbătoare creștină, pentru ca invierea lui Isus este văzută ca evenimentul central al credinței creștine.
Read more

Rugaciune de seara catre Dumnezeu

Mereu inainte de a incepe o rugaciune e bine sa incepi cu o introductie sincera si respectuoasa, prin care sa-ti exprimi intentiile, nadejdile si sentimentele cu sinceritate.  Nu exista secrete intre noi si Dumnezeu. Prin ruga ne conectam spiritual cu Dumnezeu si ii comentam personal nevoile, multumirile sau altele, care ne emotioneaza in momentul respectiv. 
Read more

Rugaciune catre Fecioara Maria

O rugaciune catre Fecioara Maria special pentru momentele grele din viata.  Fecioara Maria are un rol special in credinta crestina. Prin aceasta rugaciune in afara de sprijinul, care ii cerem, adoratia si recunostinta pentru ea, ne inchinam in fata ei. 
Read more

Rugaciune pentru sanatate, speranța si vindecare

Aceasta rugaciune atrage in viata ta speranta, vindecarea si sanatatea.  In zilele de azi viata devine tot mai stresanta si rostitul unei rugaciuni cateodata e sprijinul nostru spiritual importiva toate lucrurile, care se intampla cu noi si in jurul nostru.  Aceasta rugaciune se poate rosti zilnic sau doar cand simtim nevoie. 
Read more

Rugaciune pentru sanatate - catre Maica Domnului

Rugaciunea pentru sanatate catre Maica Domnului este un act de adorație și devotament catre Fecioara Maria, mama a lui Isus Cristos, incredințandu-i-se starea noastra de sanatate si rugandu-ne pentru vindecare și protectie. Aceasta rugaciune este un mod profund spiritual de a cauta alinare si sprijin in momentele de boala sau suferinta. Ea exprima încrederea noastra in puterea și compasiunea divina, cerand ajutorul Maicii Domnului sa mijloceasca inaintea lui Dumnezeu pentru vindecare și intarire a trupului si a sufletului nostru. Rugandu-ne catre Maica Domnului, ne intoarcem catre ea ca la o mamă iubitoare și plină de compasiune, care ne înțelege durerea și ne sustine in timpurile dificile.
Read more
Rugaciune pentru sanatate catre Iisus Hristos

Rugaciune pentru sanatate catre Iisus Hristos

Rugaciunea catre Isus Hristos pentru sanatate este o manifestare a credinței si a sperantei in puterea divina de vindecare. In aceasta rugaciune, ne adresam lui Isus Hristos, Mantuitorul nostru, cu inimile deschise si cu increderea ca El este atat doctorul sufletului, cat si al trupului. In timp ce ne rugăm, cerem sanatate pentru noi sau pentru cei dragi, recunoscand supunerea noastra in fața vointei Sale si căutand vindecare si intarire in prezenta Sa. Rugaciunea catre Isus Hristos pentru sanatate este o cautare a luminii Sale vindecatoare, o aducere inaintea Lui a nevoilor noastre și o exprimare a increderii noastre in harul și indurarea Sa.
Read more

Cum sa alegem un goblen de diamante ca sa arate splendid?

Goblenurile de diamante (cunoscute si ca pictura cu margele) sunt un hobby relativ nou pe piata romaneasca. Sunt un amestec intre goblenul clasic si mosaic, avand in acelasi timp farmecul ambelor activitati.
Read more

Ce sunt goblenurile de diamante (diamond mosaic) ?

 De curand si la noi lumea a inceput sa dezvolte interes pentru acest tip de reprezentare. Exista mai multe denumiri intre care : brodare cu margele, goblenuri de diamanti, mosaic pentru perete, goblenuri cu lipire, panouri de diamante, panouri de panza din vinil cu margele de smarald, "mosaic cu diamante", "aplicatie cu diamante", "pictura cu diamante", "goblenuri 3D" etc. Se asociaza de asemenea cu puzzle-urile, adaugand din nou ca sunt compuse din diamante sau smaralzi. Definitia “goblen de diamante” intra repede in folosire si se datoreaza a sclipirii si taierii specifice a margelelor utilizate. Datorita specificului farmec a acestor tablouri si a varietatea mare de imagini reprezentate aceasta arta devine repede un nou hobby cu multi admiratori (de diferite varste si ocupatii). 
Read more

Cum se face un Goblen de Diamante ?

1. Asigurati-va o suprafata dura, de care sa fixati goblenul pe timpul in care il veti lucra. Nu se recomanda sa strangeti sau sa infasurati goblenul, dupa ce ati inceput sa lipiti margelele.2. Baza adeziva e protejata de o folie, care in prealabil nu trebuie sa fie dezlipita in intregime. Daca indepartati folia de protectie stratul adeziv va absoarbe praful si margelele nu se vor mai lipi.3. Se recomanda prin ridicare sa dezlipiti o mica portiune si sa lucrati pe suprafata care se afla sub ea. Dupa ce terminati lucrul, acoperiti din nou cu folia de protectie pana la terminarea definitiva a goblenului.
Read more