Arta de a reprezenta lucrurile, care ne impresioneaza pe tablou sau panza exista de mult si are admiratorii sai in diferitele sale variante. Una dintre tehnicile reusite de reprezentare, cunoscuta de mai mult in est este tehnica de a executa tablouri cu margele de diamant. De curand si la noi lumea a inceput sa dezvolte interes pentru acest tip de reprezentare. Exista mai multe denumiri intre care : brodare cu margele, goblenuri de diamanti, mosaic pentru perete, goblenuri cu lipire, panouri de diamante, panouri de panza din vinil cu margele de smarald, "mosaic cu diamante", "aplicatie cu diamante", "pictura cu diamante", "goblenuri 3D" etc.

Se asociaza de asemenea cu puzzle-urile, adaugand din nou ca sunt compuse din diamante sau smaralzi. Definitia “goblen de diamante” intra repede in folosire si se datoreaza a sclipirii si taierii specifice a margelelor utilizate. Datorita specificului farmec a acestor tablouri si a varietatea mare de imagini reprezentate aceasta arta devine repede un nou hobby cu multi admiratori (de diferite varste si ocupatii).

Ce sunt goblenurile de diamante (diamond mosaic)?

Panourile cu mosaic, care sunt rezultatul muncii meticuloase a mainilor harnice arata ca o opera de arta reprezentand imaginile intr-un fel modern si sofisticat.Elementele tridimensionale (3D), din care se creaza imaginile farmecatoare sunt margele sau strasuri din acril. Setul de goblen de diamante contine baza (in marea majoritate din cazurile este tesatura din vinil, rar poate fi hartie), cu schema imprimata, cristalele in toate culorile si nuantele necesare pentru modelul respectiv si penseta. 


Fiecare schema vine cu cheia sa ca sa se pot relationa semnele de pe panza cu adheziv cu culorile margelelor (diamantii) care vor fi lipite la locul lor din mes.

Baza trebuie descoperita un pic, cate un pic pentru a pozitiona diamantele in zonele goale evitand uscarea ei inainte de terminarea lipirii margelelor sclipitoare sau lipirea altor margele nevrand in locul gresit. Margelele pot avea forma circulara sau patrata.

La achizitionatrea setului de goblen de diamante puteti observa, ca margelele de diamant vin ambalate in plicuri diferite, in functie de culoarea lor. Ca sa nu pierdeti timp in cautarea culorii necesare de diamant tot timpul e bine sa le pastrati in diferite cutiute (plicuri sau alte containere) in functie de culoare. Pentru a asigura alinerea pieselor finite va sfatuim sa utilizati o regla. Pentru un rezultat impactant ganditi-va in avans unde veti pozitiona goblenul de diamante atunci cand este gata. E bine sa fie “in contact” cu surse de lumina, care vor sublinia frumosetea pinturii, Lumina va patrunde prin diamante dandu-va o imagine cu effect 3d si culori intense si illuminate. Dupa terminarea lucrarii o puteti lipi pe carton si apoi o puteti plasa sub sticla.

Munca e satisfacatoare si placuta, iar efectul final este un adevarat biju din panza (mes) si diamante. Rezultatul este ca veti avea o opera, facuta manual de catre voi, care va fi accentul camerei voastre. Va puteti simti un artist mandru de fiecare data, cand va uitati la perete. Daca doriti arunca un ochi la seturile cu diamante le puteti vedea aici: