Goblenurile de diamante (cunoscute si cpictura cu margele) sunt un hobby relativ nou pe piata romaneasca. Sunt un amestec intre goblenul clasic si mosaic, avand in acelasi timp farmecul ambelor activitati.

Cateva lucruri sunt importante atunci, cand alegem un goblen cu diamante, ca sa ne bucuram maxim de efectul final.

goblen cu diamante

1. Alegem modelul, care ne este pe suflet si care o sa ne bucure pentru mult timp.

Bineinteles,alegerea modelului se face in functie de gustul si preferintele fiecaruia,luandu-se in considerare si spatiul destinat,pentru o potrivire ideala.

2.Margelutele sau asa numitele “ diamante” compun imaginea goblenului cu diamante. Au mereu dimensiunea de 2,5 x 2,5mm,fara importanta cat de mare e dimensiunea finala a goblenului.

3. Ce tip de margele sa alegem.

Margele rotunde

Se lucreaza mai repede si mai usor. Sunt indicate pentru prima experienta cu un goblen cu diamante / pictura cu diamante) .

Avand forma rotunda a margelutelor, permite celor care nu au inca dexteritatea necesara elaborarii cu succes a unui goblen cu diamante bine lucrat.

Intr-adevar,la margelele rotunde o sa ramana mici spatii intre margelute, acolo unde ar fi fost colturile la margelele patrate, dar se lucreaza cu pixul (inclus in set).

Daca doriti sa faceti anumite corectii scoateti margelutele cu penseta(si ea,inclusa in set)si le punteti din nou cu pixul.

Efectul final e asemanator cu efectul la goblenul clasic.

Margele patrate.

Se lucreaza mai lent decat cu margelele rotunde. Daca e bine lucrat, la un goblen cu margele patrate nu ar trebui sa ramana absolut nici un spatiu intre margelute.

Cateodata trebuie sa invartiti margelutele, sau sa alegeti din ele ca sa incapa fix in spatiile destinate si sa nu ramana spatii.

La margelele patrate se poate lucra cu pixul sau cu penseta (ambele sunt incluse in setul primit).

4. Dimensiunea finala a goblenului cu strasuri.

Tabloul cu diamante nu poate reda detaliile la o dimensiune mica asa cum le reda o fotografie. Imaginea fiind formata din margelute de 2,5x2,5mm trebuie sa fie mai mare ca sa se vada bine detaliile.

Daca doriti sa alegeti dimensiuni mici ( cum ar fi 20x 30cm de ex.) e indicat sa alegeti imagini din prim plan, fara detalii si prea multe culori ca sa se vada bine modelul finalizat la tabloul cu diamante.

De exemplu, atunci, cand in imagine sunt doua sau mai multe chipuri din indepartare recomandam sa alegeti dimensiune nu mai mica de 40x30cm.

Daca modelul e cu,chenar colorat si cu multe bibelouri nu recomandam dimensiunile mai mici de 32x24cm.

Modelele cu foarte multe detalii cum ar fi de ex. un peisaj cu multe flori de diferite culori si forme sau multe case ,nu au cum sa se vada bine la dimensiuni mici si la fel,nu recomandam dimensiuni mai mici de 40x30cm.

5. Lipire in intregime sau lipire partiala.

Noi de la 7cutii.com Goblenuri cu diamante si picturi pe numere,recomandam modelele cu lipire in intregime pentru ca redau o finete la compozitia finala a goblenului. Stralucirea nu e doar un efect ,ci si o parte esentiala din intregul tablou.

Modelele cu tablouri cu diamante cu lipire partiala sunt mai degraba pentru incepatori decat pentru cei pasionati de acest hobby frumos si artistic.

6. Numarul de culori

Unul din criteriile, cand alegem tablou cu diamante este numarul de culori. Cu cat mai multe culori are un goblen cu diamante cu atat mai bine arata si se vede mai clar imaginea. Noi,de la 7cutii.com,ne mandrim cu faptul ca avem cele mai multe culori la goblenuri, spre deosebire de multe alte firme.

7. Margele lipsa.

La productia margelutelor si asamblarea setului, margelutele se aduna si se numara manual,de aceea se poate intampla sa fie margelute lipsa trimise de la producatori.

7cutii.com este singura firma care trimite gratuit margelutele lipsa clientilor sai in cazul in care este nevoie.

8. Previzualizare

Pagina 7cutii.com e unica si prin faptul ca ofera clientilor o previzualizare a goblenurilor cu diamante. 

Colegii nostri adauga manual poze cu goblenuri cu diamante, lucrate de catre clientii nostri,la diferite dimensiuni. Scopul este sa va puteti face o idee cum va arata modelul final care v-a placut,la diferite dimensiuni.

9 . Goblenuri cu diamante cu livrare rapida

Goblenurile cu diamante care sunt pe stoc se vor livra rapid,in 3-4 zile lucratoare, prin curier.

Modelele si dimensiunile lor disponibile pe stoc sunt mereu afisate aici.

10. Spatiul de expunere

Atunci, cand alegeti un tablou cu diamante, trebuie sa luati in considerare locul unde se va expune dupa ce este finalizat.

O parte din farmecul goblenurilor cu diamante e “ jocul margelutelor “ cu lumina. Ca sa va bucurati cat mai mult de el,asigurati-va ca spatiul unde veti expune goblenul va fi “ mangaiat” zilnic atat de lumina artificiala,cat si de cea naturala.

Nu recomandam expunerea tablourilor cu diamante in camere cu umezeala ridicata,cum ar fi de ex.bucataria.

Alegerea unui goblen cu diamante este o combinatie intre gust, cunoastere si simtul artistic interior,pe care il purtam fiecare in sine. Noi,cei de la goblenuri cu diamante 7cutii.com suntem alaturi de clientii nostri si incercam sa-i ajutam sa creeze cele mai frumoase lucrari si amintiri cu produsele noastre!

Va asteptam cu drag!