1. Asigurati-va o suprafata dura, de care sa fixati goblenul pe timpul in care il veti lucra. Nu se recomanda sa strangeti sau sa infasurati goblenul, dupa ce ati inceput sa lipiti margelele.

2. Baza adeziva e protejata de o folie, care in prealabil nu trebuie sa fie dezlipita in intregime. Daca indepartati folia de protectie stratul adeziv va absoarbe praful si margelele nu se vor mai lipi.

3. Se recomanda prin ridicare sa dezlipiti o mica portiune si sa lucrati pe suprafata care se afla sub ea. Dupa ce terminati lucrul, acoperiti din nou cu folia de protectie pana la terminarea definitiva a goblenului.


4. Margelele diferitilor producatori sunt rotunde sau patrate. Cu cele patrate se obtine o imagine foarte bine intregita, dar ale se aranjeaza mai greu, pentru ca e necesar margelele sa fie asezate strans si corect. Se aranjeaza cu ajutorul pensetei.


5. Cele rotunde se aranjeaza mai repede si mai usor, mai ales daca se foloseste pixul special.


6. Dupa ce veti primiti setul, veti gasi in el pliculete cu margele care sunt numerotate. Trebuie sa subliniem faptul ca producatorul, pentru orice eventualitate, trimite intotdeauna mai mult decat cele necesare de margele. Pe una din partile laterale ale goblenului se afla un tabel care arata la care litera din schema ce numar de margele corespunde. Inainte de a incepe lucrul este recomandabil sa transferati margele in pliculetele cu fermoar, pe care le veti primi impreuna cu setul goblenului de diamante, si sa nu omiteti sa notati numarul si litera margelelor din pliculet. Daca va faceti griji ca inscriptia de pe pliculetul ciu fermoar se va sterge cu timpul, puteti pune hartiute mici cu inscriptia respectiva in fiecare pliculet, sau cel putin sa introduceti in ele numerele de fabricatie de pe pliculetele originale.

7. Puneti in lighenas margelele pe care le-ati ales pentru a le lipi. Scuturati usor spre lateral. Margele se rastoarna si se aranjeaza in brazdele lighenasului. Cu ajutorul pensetei, sau al pixului, incepeti sa le luati una cate una si sa le lipiti. Ca sa poata lipi pixul, mai intai trebuie sa impungeti cu varful lui in lipiciul uscat. Lipiciul se afla in set si este invelit cu o folie de protectie. O singura impunsatura a pixului este suficienta pentru transportarea a unui numar de vreo 20 de margele, dupa care trebuie sa impungeti din nou.


Fiecare producator singur apreciaza daca va include in set un pix sau o penseta, cateodata le include pe ambele. Pentru goblenurile cu margele rotunde mai comoda este lipirea cu pixul. Pentru goblenurile cu margele patrate mai potrivit este sa fie aranjate cu penseta. Dupa ce terminati intregul goblen de diamante, verificati daca nu cumva exista margele omise, si daca doriti puneti-l in rama. Dupa opinia unor forumuri, dupa ce goblenul este gata, ca sa se lipeasca bine margele trebuie sa acoperiti goblenul cu o stofa fara scame / stofa sintetica/ , ca sa nu se lipeasca in crapaturile printre margele, si sa-l treceti deasupra cu sucitorul. Dupa aceea aranjati deasupra cateva carti groase si lasati-l asa 48 de ore.

Alaturandu-va paginii noastre de pe Facebook, aveti posibilitatea de a participa la jocul nostru lunar cu premiu GOBLEN DE DIAMANTE - https://www.facebook.com/Goblenuri-de-diamante-7Cutiicom-1237364119669137/

Fiecare comentariu pe pagina 7Cutii.com se considera ca o separata participare la joc. Fiecare achizitionare de goblen de la noi, in mod automat Va include in tombola lunii. Suntem convinsi ca in acelasi timp Va veti relaxa si Va veti distra! Activitate placuta!