Rugaciunea catre Isus Hristos pentru sanatate este o manifestare a credinței si a sperantei in puterea divina de vindecare.

In aceasta rugaciune, ne adresam lui Isus Hristos, Mantuitorul nostru, cu inimile deschise si cu increderea ca El este atat doctorul sufletului, cat si al trupului. In timp ce ne rugăm, cerem sanatate pentru noi sau pentru cei dragi, recunoscand supunerea noastra in fața vointei Sale si căutand vindecare si intarire in prezenta Sa. Rugaciunea catre Isus Hristos pentru sanatate este o cautare a luminii Sale vindecatoare, o aducere inaintea Lui a nevoilor noastre și o exprimare a increderii noastre in harul și indurarea Sa.

" Preaputernice si slavite Doamne, Iisuse Hristoase!

Tu, Care ai venit in lume sa tamaduiesti neputintele oamenilor, Care nu ai venit sa chemi la pocainta pe cei drepti,

ci pe cei pacatosi, si ai primit moarte pe cruce pentru mantuirea noastra!

Din adancul inimii Te rog sa primesti smerita mea nevointa si aceasta mica rugaciune a mea pentru cel incercat de boala! Mantuieste-l, Doamne, precum stii, ca un bun si iubitor de oameni, si randuieste Tu toate spre folosul sau.


Ca noi neputinciosi suntem si nu il putem ajuta daca nu ne vei lumina cu harul Tau. De e voia Ta, il poti pedepsi precum se cade pentru pacatele sale, tamaduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar cazand inaintea Ta Te rog, indura-Te de robul Tau, potoleste-i fierbinteala, alina-i suferinta, ridica-l din patul durerii.

Sa ii fie aceasta incercare prin care trece spre indreptarea vietii, spre inceput bun mantuirii si spre iertarea pacatelor. Si daca ii e de folos sa duca mai departe crucea bolii, fie, Doamne, dupa voia Ta, nu dupa voia noastra.

Daruieste-i lui rabdare si liniste, alungand de la el toata frica si toata deznadejdea, ca sa nu fie ingenuncheat de durere si sa carteasca sau sa cada in patima maniei.

Ajuta-l, Iubitorule de oameni, ca vazand el mila Ta sa cada la picioarele Tale cu lacrimi de po­cainta si de multumire, ca sa se invredniceasca sa auda glasul Tau cel sfant: „Iertate iti sunt pacatele!”

Amin.