A spune o rugaciune de Paste este o tradiție religioasa importanta pentru mulți creștini, care sărbătoresc invierea Mantuitorului Iisus Hristos. Paștele este considerat cea mai importantă sărbătoare creștină, pentru ca invierea lui Isus este văzută ca evenimentul central al credinței creștine.

A spune o rugaciune de sfintele Pasti poate avea mai multe semnificații si scopuri:

Mulțumire: Rugăciunea este un mod de a exprima recunoștința pentru sacrificiul lui Isus Cristos și pentru binecuvântările primite de la Dumnezeu.

Pocainta și iertare: Paștele este un moment potrivit pentru a reflecta asupra păcatelor noastre și pentru a ne căi în fața lui Dumnezeu, cerând iertare și purificare.

Comuniune spirituala: Rugăciunea poate aduce oamenii împreună în comuniune spirituală, întărire credinței și sentimentul de apartenență la comunitatea creștină.

Incredere si speranta: Rugăciunea poate fi un mod de a ne întări în credință și de a ne încuraja să avem încredere în planurile lui Dumnezeu pentru noi, în ciuda greutăților și încercărilor vieții.

În cele din urmă, fiecare persoană își găsește propriile motive și semnificații în rugaciunea de Paste, în funcție de credința, tradițiile și experiențele sale spirituale.

"Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plâns pentru Lazăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele.

Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sângele Tău, curățește sângele meu și amestecă în trupul meu mireasma trupului Tău cel de viață făcător. Fierea cu care vrăjmașii Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potrivnicul m-a adăpat.

Trupul Tău întins pe Cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă jos de diavoli. Capul Tău, pe care l-ai aplecat pe Cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de potrivnici. Preasfintele Tale mâini, pironite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gura Ta. Fața Ta, cea batjocorită cu pălmuiri și cu scuipări, să umple de strălucire fața mea cea întinată în fărădelegi. 

Amin!"