Rugaciuni pentru fiecare zi

Dezvaluiti bogatia voastra spirituala prin colecita noastra de rugaciuni.

Pentru multi crestini rugaciunile sunt o parte esentiala din viata lor spirituala. Am ales multe rugaciuni pentru diferite momente din viata ca sa va fie landemana. 

Categoria "Rugaciuni" reprezinta un univers vast al comunicarii și întâlnirii cu divinul prin intermediul cuvintelor și gândurilor. Această categorie cuprinde o varietate de rugaciuni, fiecare având un scop specific sau adresându-se unei anumite nevoi spirituale. 

Unele din rugaciunile, care puteti gasi pe pagina 7cutii.com sunt: 

Rugaciune de seara

Pentru sfarsitul zilei, un moment de reflecție și mulțumire pentru binecuvântările primite și pentru protecția oferită în timpul zilei ce se încheie.

Rugaciune de dimineata

 Un început de zi înălțător, în care se cere binecuvântarea și îndrumarea divină pentru ziua ce începe.

Rugaciune de calatorie

O invocare către divin pentru siguranță și protecție în timpul călătoriilor, fie ele pe drumurile pământești sau în călătorii spirituale.

Rugaciune pentru sanatate

O chemare către divinitate pentru vindecare și sănătate, atât pentru trup cât și pentru suflet.

Rugaciunea Sfantului Ciprian

O rugăciune specială asociată cu intercesiunea Sfântului Ciprian pentru diferite nevoi spirituale și materiale.

Rugaciunea Sfantului Nectarie

O chemare către Sfântul Nectarie pentru ajutor și vindecare în diferite situații dificile sau în momente de încercare.

Rugaciuni inainte de spovedanie

Un moment de pregătire și introspecție înainte de a te apropia de sacramentul spovedaniei pentru curățirea sufletului.

Rugaciune de mulțumire catre Dumnezeu

O expresie a recunoștinței și aprecierii față de darurile și binecuvântările primite de la Dumnezeu.

Rugaciunea Sfintei Cruci

O invocare a puterii crucii în lupta împotriva răului și pentru protecție împotriva pericolelor.

Rugaciunea "Tatal Nostru"

O rugăciune fundamentală în creștinism, rostită conform învățăturilor lui Isus Cristos, care exprimă legătura intimă dintre credincios și divinitate.

Rugaciune puternica pentru copii

O rugăciune adresată special pentru protecția și îndrumarea copiilor în fața provocărilor vieții.

Rugaciune catre Sfantul Mina

O chemare către Sfântul Mina pentru ajutor în situații de nevoie sau pentru eliberare de încercări.

Cea mai puternica rugaciune catre Dumnezeu

O rugăciune intensă și sinceră, exprimând dorința profundă a credinciosului de a primi ajutor divin în fața problemelor sau încercărilor.

Rugaciune pentru examen

O rugăciune adresată pentru îndrumare și succes în timpul unui examen sau evaluare.

Rugaciune Arsenie Boca

O rugăciune asociată cu învățăturile și spiritualitatea părintelui Arsenie Boca, recunoscut pentru înțelepciunea și sfințenia sa.

Rugaciune pentru sanatate

O invocare către divin pentru vindecare și protecție împotriva bolilor și suferinței.

Rugaciune Maica Domnului

O rugăciune specială adresată către Fecioara Maria, pentru intermedierea ei în fața lui Dumnezeu în diferite situații de nevoie.

Rugaciune Sfanta Parascheva

O chemare către Sfânta Parascheva pentru ajutor și ocrotire în diferite aspecte ale vieții spirituale și materiale.

Rugaciune pentru dimineața de Florii pentru bunastare si noroc

Duminica de Florii este o sărbătoare anuala prin care comemorăm momentul, în care Isus a intrat în Ierusalim pe spatele unui asin. El a fost intâmpinat de mulțimi entuziaste care îi aruncau flori și ramuri de măslin și de finic. Această întâmpinare a fost însoțită de strigăte de bucurie și aclamații care îl proclamau pe Isus Hristos ca fiind împărat, cu expresii precum "Osana Fiului lui David!" și "Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel!". Pentru creștinii ortodocși, această sărbătoare este extrem de semnificativă, deoarece marcheaza singurul moment în care Isus a acceptat să fie recunoscut și aclamat public ca împărat. Odata cu Duminica Floriilor începe și Saptamana Patimilor, perioada in care preoții recomanda sa spunem câte o rugaciune in fiecare zi pentru binele lor si binele al celor dragi.  Una din rugaciunile, care trebuie rostite dimineata de Florii e: 
Read more

Rugaciune de Paste pentru iertarea pacatelor ( catre Mantuitorul Isus Hristos)

A spune o rugaciune de Paste este o tradiție religioasa importanta pentru mulți creștini, care sărbătoresc invierea Mantuitorului Iisus Hristos. Paștele este considerat cea mai importantă sărbătoare creștină, pentru ca invierea lui Isus este văzută ca evenimentul central al credinței creștine. A spune o rugaciune de sfintele Pasti poate avea mai multe semnificații si scopuri: Mulțumire: Rugăciunea este un mod de a exprima recunoștința pentru sacrificiul lui Isus Cristos și pentru binecuvântările primite de la Dumnezeu. Pocainta și iertare: Paștele este un moment potrivit pentru a reflecta asupra păcatelor noastre și pentru a ne căi în fața lui Dumnezeu, cerând iertare și purificare. Comuniune spirituala: Rugăciunea poate aduce oamenii împreună în comuniune spirituală, întărire credinței și sentimentul de apartenență la comunitatea creștină. Incredere si speranta: Rugăciunea poate fi un mod de a ne întări în credință și de a ne încuraja să avem încredere în planurile lui Dumnezeu pentru noi, în ciuda greutăților și încercărilor vieții. În cele din urmă, fiecare persoană își găsește propriile motive și semnificații în rugaciunea de Paste, în funcție de credința, tradițiile și experiențele sale spirituale.
Read more

Rugaciune de seara catre Dumnezeu

Mereu inainte de a incepe o rugaciune e bine sa incepi cu o introductie sincera si respectuoasa, prin care sa-ti exprimi intentiile, nadejdile si sentimentele cu sinceritate.  Nu exista secrete intre noi si Dumnezeu. Prin ruga ne conectam spiritual cu Dumnezeu si ii comentam personal nevoile, multumirile sau altele, care ne emotioneaza in momentul respectiv. 
Read more

Rugaciune catre Fecioara Maria

O rugaciune catre Fecioara Maria special pentru momentele grele din viata.  Fecioara Maria are un rol special in credinta crestina. Prin aceasta rugaciune in afara de sprijinul, care ii cerem, adoratia si recunostinta pentru ea, ne inchinam in fata ei. 
Read more

Rugaciune pentru sanatate, speranța si vindecare

Aceasta rugaciune atrage in viata ta speranta, vindecarea si sanatatea.  In zilele de azi viata devine tot mai stresanta si rostitul unei rugaciuni cateodata e sprijinul nostru spiritual importiva toate lucrurile, care se intampla cu noi si in jurul nostru.  Aceasta rugaciune se poate rosti zilnic sau doar cand simtim nevoie. 
Read more

Rugaciune pentru sanatate - catre Maica Domnului

Rugaciunea pentru sanatate catre Maica Domnului este un act de adorație și devotament catre Fecioara Maria, mama a lui Isus Cristos, incredințandu-i-se starea noastra de sanatate si rugandu-ne pentru vindecare și protectie. Aceasta rugaciune este un mod profund spiritual de a cauta alinare si sprijin in momentele de boala sau suferinta. Ea exprima încrederea noastra in puterea și compasiunea divina, cerand ajutorul Maicii Domnului sa mijloceasca inaintea lui Dumnezeu pentru vindecare și intarire a trupului si a sufletului nostru. Rugandu-ne catre Maica Domnului, ne intoarcem catre ea ca la o mamă iubitoare și plină de compasiune, care ne înțelege durerea și ne sustine in timpurile dificile.
Read more