Instrucţiuni

Cum sa alegem un goblen de diamante ca sa arate splendid?

Goblenurile de diamante (cunoscute si ca pictura cu margele) sunt un hobby relativ nou pe piata romaneasca. Sunt un amestec intre goblenul clasic si mosaic, avand in acelasi timp farmecul ambelor activitati.
Read more

Ce sunt goblenurile de diamante (diamond mosaic) ?

 De curand si la noi lumea a inceput sa dezvolte interes pentru acest tip de reprezentare. Exista mai multe denumiri intre care : brodare cu margele, goblenuri de diamanti, mosaic pentru perete, goblenuri cu lipire, panouri de diamante, panouri de panza din vinil cu margele de smarald, "mosaic cu diamante", "aplicatie cu diamante", "pictura cu diamante", "goblenuri 3D" etc. Se asociaza de asemenea cu puzzle-urile, adaugand din nou ca sunt compuse din diamante sau smaralzi. Definitia “goblen de diamante” intra repede in folosire si se datoreaza a sclipirii si taierii specifice a margelelor utilizate. Datorita specificului farmec a acestor tablouri si a varietatea mare de imagini reprezentate aceasta arta devine repede un nou hobby cu multi admiratori (de diferite varste si ocupatii). 
Read more

Cum se face un Goblen de Diamante ?

1. Asigurati-va o suprafata dura, de care sa fixati goblenul pe timpul in care il veti lucra. Nu se recomanda sa strangeti sau sa infasurati goblenul, dupa ce ati inceput sa lipiti margelele.2. Baza adeziva e protejata de o folie, care in prealabil nu trebuie sa fie dezlipita in intregime. Daca indepartati folia de protectie stratul adeziv va absoarbe praful si margelele nu se vor mai lipi.3. Se recomanda prin ridicare sa dezlipiti o mica portiune si sa lucrati pe suprafata care se afla sub ea. Dupa ce terminati lucrul, acoperiti din nou cu folia de protectie pana la terminarea definitiva a goblenului.
Read more